/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

„Apă-Canal” își cere scuze de la compania producătoare de alcool pe care a acuzat-o că s-ar face vinovată de poluarea r. Bîc

missing
16 septembrie 2019, ora 15:58

Reprezentanții „Apă-Canal Chișinău” își cer scuze de la compania producătoare de alcool de pe șoseaua Muncești, pe care au acuzat-o anterior că s-ar face vinovată de deversarea borhotului în râul Bâc și poluarea acestuia. 

„S.A. „Apă-Canal Chişinău” dezminte informația prezentată anterior, cu scuzele de rigoare aduse companiei date și face apel către toţi locuitorii mun. Chişinău şi angajații întreprinderilor industriale, alimentare, vinicole etc., care dispun de informații veridice, privind deversarea deșeurilor de producere în sistemul public de canalizare, să informeze despre aceasta întreprinderea noastră şi organele abilitate în domeniu, inclusiv Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Inspecția pentru Protecția Mediului Chişinău etc.”, spun reprezentanții „Apă-Canal Chișinău”.

Potrivit celor de la întreprindere, în urma unei anchete efectuate cu implicarea cercetătorilor de la Academia de Științe și a probelor de la câteva laboratoare, s-a constatat că sursa poluării nu este activitatea uzinei date.

Cei de la „Apă-Canal Chișinău” spun că vor face în continuare controale inopinate la alți agenți economici din regiune.

Mirosul neplăcut din Chișinău persistă deja a treia săptămână. Pe acest fapt s-a pornit și procese penale de către procurori, însă cauza mirosului urât nu a fost stabilită deocamdată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram