Deputatul democrat Vladimir Cebotari a rămas fără imunitate parlamentară. Decizia a fost luată la ședința plenară de azi a Parlamentului, cu votul majorității deputaților prezenți în sală, în urma unei solicitări venite din partea procurorului general interimar Dumitru Robu. 

Pentru ridicarea imunității lui Cebotari au votat 53 de deputați.

Procurorul general a cerut ridicarea imunității și a deputatului Petru Jardan, din fracțiunea Partidului ȘOR, însă discuția subiectul a fost amânată, din motiv că parlamentarul nu a fost prezent la audierile Comisiei juridice.

Zilele trecute, tot la cererea lui Dumitru Robu, deputații au votat pentru ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostlova. Ieri, instanța a decis că Marina Tauber va sta în arest la domiciliu 30 de zile, iar azi urmează să fie decisă măsura preventivă de arest în privința Reghinei Apostlova.

Anterior, deputații au votat și pentru ridicarea imunității deputatului Ilan Șor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!