În raportul Kroll figurează numele lui Vlad Plahotniuc, care a fost principalul beneficiar al furtului miliardului.  Pe locul doi se află gruparea lui Vlad Filat, iar următorii sunt Ilan Șor și apropiații lui, a declarat președintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari.

„Nu este surpriză că aici este Ilan Șor, Ilona Șor, Marina Tauber, care să făcea că este curată ca lacrima, Reghina Apostolova, Iurie Fotescu, aproape toată fracțiunea Partidului Șor.  Este grupul de pe lângă „Unibank”, este Petru Lucinschi, Vladimir Novosadiuc. Figurează și numele lui Gabriel Stati. Practic în fiecare a doua pagină este figurantă notara Olga Bondarciuc. Pe numele ei au fost transferate sume impunătoare”, a enumerat Slusari.

În raportul Kroll apar și companii deținute de Vlad Plahotniuc:„Prime Management”, „Finpar Invest”, dar și firme despre care nu s-a vorbit până acum: „Gemenii” și „Basconslux”.

„Sunt și nume noi. Va trebui să vedem cine sunt ei și legăturile lor cu clasa politică”, a adăugat deputatul Lilian Carp.

Deputații au precizat că au numit toate numele importante care sunt în cele  două documente pe care le-au primit de la Procuratură și Banca Națională, fără a menaja pe cineva. Numele soțului Zinaidei Greceanîi  și al companiei lui nu apare în document.

„Noi am semnat declarația prin care ne-am obligat să nu dezvăluim numele, dar ne asumăm acest lucru. De dragul cetățenilor încălcăm acest document pe care l-am semnat”, a adăugat Alexandru Slusari.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!