/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ Se propun modificări la Legea taxei de stat. Autoritățile vor să prevină un eventual nou „Laundromat”

missing
23 septembrie 2019, ora 11:43

Plafonul de 50 de mii de lei pentru pentru intentarea acțiunilor în instanțele judecătorești trebuie anulat, or, această prevedere legislativă a fost unul dintre factorii care au contribuit la realizarea „Laundromatului rusesc” pe teritoriul Republicii Moldova, susține deputatul din Blocul ACUM Sergiu Litvinenco. Deputatul propune modificarea Legii taxei de stat prin excluderea acestui plafon. 

„Conform mai multor studii și analize credibile, anume plafonarea în anul 2010 a taxei de stat până la 50 de mii de lei indiferent de valoarea acțiunii (chiar dacă soliciți încasarea unui miliard de euro, taxa de stat e tot 50 de mii de lei) a permis organizaţiilor criminale internaționale de a-și canaliza atenția către Republica Moldova pentru legalizarea, prin intermediul sistemului nostru judecătoresc putred de corupt, a banilor de sorginte criminală în cadrul Laundromatului rusesc. Deși nu cred că crime de o asemenea anvergură se mai pot întâmpla vreodată în Republica Moldova, legislația oricum trebuie ajustată astfel încât să fie repusă pe făgașul normalității”, a comentat Sergiu Litvinenco.

Proiectul de lege propus prevede modificarea art. 3 din Legea taxei de stat. Acesta a fost înaintat Biroului Permanent al Parlamentului spre examinare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram