Actualul șef interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, va reveni în funcția de magistrat al Judecătoriei Chișinău. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii. Urmează ca șeful statului Igor Dodon să semneze decretul de numire în funcție a lui Balan.

Amintim că Gheorghe Balan a fost demis din sistemul judecătoresc, după ce a fost sancționat disciplinar. În iulie curent, CSM a anulat hotărârea prin care a fost sancționat cu demisia și i-a aplicat lui Gheorghe Balan o sancțiune sub formă de mustrare.

Gheorghe Balan declarat atunci că va ataca decizia CSM-ului la Curtea de Apel Chișinău, pentru că nu este de acord nici cu această sancțiune mai ușoară pe care a primit-o.

Gheorghe Balan încă nu a decis dacă va reveni în funcția de judecător

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!