Consiliul Electoral de Circumscripție nr. 36 din Găgăuzia a refuzat să-l înregistreze la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Comrat pe liderul democraților din regiune Dmitri Manol. Aproximativ 400 de semnături prezentate de acesta la Consiliul Electoral au fost declarate nevalabile.

„A fost efectuată o verificare computerizată a listelor de subscripție, care a arătat că 400 de semnături sunt nevalabile. Din 1069 de semnături prezentate, valabile au fost declarate doar 710. Sunt nereguli la codurile de identitate din buletinele cetățenilor, sunt semnături repetate și au fost identificate persoane care nu au domiciliul în Comrat”, a precizat șefa Consiliului Electoral, Olga Patutin, citată de gagauzinfo.md.

Candidatul respins, Dmitri Manol, a calificat decizia ca fiind o „intenție politică”, dar nu a atacat-o deocamdată în instanța de judecată.

Amintim că democratul Dmitri Manol a participat și în cursa electorală pentru fotoliul de bașcan al Găgăuziei. Atunci, la fel, mai multe semnături colectate de la cetățeni au fost declarate nevalabile, dar a fost înregistrat de CEC.  În ziua alegerilor, democratul nu a acumulat nici voturile celor care au semnat în susținerea sa. Manol a fost votat de 346 de locuitori ai Găgăuziei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!