/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Dodon la New York: Prima întâlnire cu Iohannis și prima fotografie cu Trump

missing
26 septembrie 2019, ora 19:21

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, aflat într-o deplasare la New York, SUA, a avut prima sa întrevedere cu omologul său din România, Klaus Iohannis. 

Potrivit unui comunicat plasat ulterior pe pagina sa de Facebook, în cadrul discuțiilor cu Klaus Iohannis, Igor Dodon a vorbit despre cooperarea dintre Republica Moldova și România: „Am subliniat caracterul strategic al cooperării noastre, menționând faptul că România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova. Am adus mulțumiri conducerii României pentru susținerea Republicii Moldova în domenii de interes major și pentru realizarea mai multor programe și proiecte importante, inclusiv în domeniul economic, social, energetic. În context, am reiterat faptul că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială”, a comentat președintele pe rețelele de socializare.

Tot la New York, Igor Dodon, însoțit de prima doamnă Galina Dodon, au reușit să facă fotografii cu cuplul prezidențial american Donald și Melania Trump.

Foto: Facebook/Igor Dodon

Șeful statului participă la a 74-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). În această seară, Igor Dodon a ținut un discurs de la tribuna ONU.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram