Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, aflat într-o deplasare la New York, SUA, a avut prima sa întrevedere cu omologul său din România, Klaus Iohannis. 

Potrivit unui comunicat plasat ulterior pe pagina sa de Facebook, în cadrul discuțiilor cu Klaus Iohannis, Igor Dodon a vorbit despre cooperarea dintre Republica Moldova și România: „Am subliniat caracterul strategic al cooperării noastre, menționând faptul că România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova. Am adus mulțumiri conducerii României pentru susținerea Republicii Moldova în domenii de interes major și pentru realizarea mai multor programe și proiecte importante, inclusiv în domeniul economic, social, energetic. În context, am reiterat faptul că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială”, a comentat președintele pe rețelele de socializare.

Tot la New York, Igor Dodon, însoțit de prima doamnă Galina Dodon, au reușit să facă fotografii cu cuplul prezidențial american Donald și Melania Trump.

Foto: Facebook/Igor Dodon

Șeful statului participă la a 74-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). În această seară, Igor Dodon a ținut un discurs de la tribuna ONU.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!