Procurorii anticorupție fac percheziții în aceste clipe acasă la fostul președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, în legătură cu frauda bancară. Ex-președintele a fost audiat, dar nu este reținut, a precizat pentru TV8.md Cătălina Bogonos, ofițera de presă a Procuraturii Anticorupție. 

Numele lui Petru Lucinschi apare în Raportul Kroll. Anterior, într-un interviu pentru RISE Moldova, Petru Lucinschi a spus că a ajuns să figureze în raportul Kroll, după ce Ilan Șor, cu părinții cărora a prietenit când aceștia erau în viață, l-a rugat să devină acționar la „Unibank”, cumpărând un pachet de 4,8% de acțiuni.

Tot atunci, Lucinschi spunea că a cumpărat pachetul de 4,8% din acțiuni de la „Unibank” cu 18,7 milioane de lei împrumutați. O parte din acești bani, 4,8 milioane de lei, i-ar fi luat direct de la Ilan Șor.

Ieri, într-o scurtă declarație la acest subiect, oferită pentru reporterul TV8, Petru Lucinschi a spus că „se va clarifica la Procuratură”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!