Procurorii anticorupție fac percheziții în aceste clipe acasă la fostul președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, în legătură cu frauda bancară. Ex-președintele a fost audiat, dar nu este reținut, a precizat pentru TV8.md Cătălina Bogonos, ofițera de presă a Procuraturii Anticorupție. 

Numele lui Petru Lucinschi apare în Raportul Kroll. Anterior, într-un interviu pentru RISE Moldova, Petru Lucinschi a spus că a ajuns să figureze în raportul Kroll, după ce Ilan Șor, cu părinții cărora a prietenit când aceștia erau în viață, l-a rugat să devină acționar la „Unibank”, cumpărând un pachet de 4,8% de acțiuni.

Tot atunci, Lucinschi spunea că a cumpărat pachetul de 4,8% din acțiuni de la „Unibank” cu 18,7 milioane de lei împrumutați. O parte din acești bani, 4,8 milioane de lei, i-ar fi luat direct de la Ilan Șor.

Ieri, într-o scurtă declarație la acest subiect, oferită pentru reporterul TV8, Petru Lucinschi a spus că „se va clarifica la Procuratură”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!