Interpol a refuzat să-l introducă pe fostul deputat democrat Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională, din motiv că dosarul acestuia pentru trafic de droguri, intentat în Federația Rusă, ar fi unul politic. Potrivit Ria.ru, astăzi, Tribunalul Tver din Moscova a respins demersul anchetatorilor privind emiterea mandatului de arestare preventivă  în contumacie (n.r. în absența acuzatului) pe numele lui Plahotniuc și întoarcerea demersului ofițerului de urmărire penală fără examinare.

După cum scrie sursa citată, explicația judecătorului a fost că asemenea mandate de arestare, în lipsa acuzatului, pot fi emise doar în cazul în care acesta este anunțat în căutare internațională.

Daria Constantinova, avocata lui Vlad Plahotniuc pe dosarul de trafic de droguri care este în derulare în Rusia, a spus, potrivit sursei citate, că cei de la Interpol au considerat că dosarul are implicații politice și este rezultat al neînțelegerii lui Vlad Plahotniuc cu șeful statului Igor Dodon.

La începutul lunii august, aceeași instanță a emis mandat de arestare preventivă în contumacie pe numele lui Plahotniuc, într-un alt dosar, în care fostul lider al PDM este acuzat de spălare de bani.

Tot azi, potrivit Ria.ru, aceeași judecătorie a admis cererea anchetatorilor de a-l aresta preventiv pe fostul deputat democrat Constantin Țuțu, în dosarul privind traficul de droguri. Acesta, ar fi avut rolul de coordonator al presupusei grupări de traficanți de narcotice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!