/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Procuratura oferă detalii despre dosarul lui Țuțu! Riscă șapte ani de închisoare

missing
27 septembrie 2019, ora 15:28

Procuratura Generală oferă detalii despre dosarul penal intentat de procurorii anticorupție pe numele ex-deputatului democrat Constantin Țuțu. Potrivit acuzatorilor, Țuțu este cercetat de trafic de influență în proporții deosebit de mari și riscă până la șapte ani de închisoare sau amendă de 300 de mii de lei. 

Din materialele prezentate reiese că Țuțu ar fi pretins și primit mită de 20 de mii de euro cu promisiunea că ar putea influența factori de decizie de la Procuratura municipiului Chișinău, astfel încât să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința unei persoane.

Urmărirea penală a fost pornită la data de 18 septembrie 2019, în temeiul articolului 326, alineatul 3), litera a) din Codul penal, pe faptul traficului de influență în proporții deosebit de mari.

Avocatul din oficiu al fostului deputat a anunțat deja că a contestat decizia magistraților de a emite mandat de arestare preventivă pe numele lui Țuțu la Curtea de Apel Chișinău.

De aproximativ două luni, de când s-a schimbat puterea la Chișinău, Țuțu nu a apărut în spațiul public. Ultima oară, presa a scris despre el când a fost surprins într-un local din Odessa.

Recent, la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8, fostul său coleg din Parlament Andrian Candu spunea că acesta a dispărut din viața publică, pentru că s-a dezamăgit de politică și de rezultatele Partidului Democrat (PDM) la ultimele alegeri. Acesta spunea atunci că nu știe unde se află acum Constantin Țuțu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram