În pofida faptului că ieri Adunarea Generală a Judecătorilor a decis, prin vot, demiterea a șapte judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii, președintele CSM, Dorel Musteață spune că Consiliul va activa în regim normal așa cum a făcut-o până acum. Musteață a declarat pentru TV8 că nu recunoaște legalitatea organizării Adunării și, respectiv, nici deciziile luate în cadrul acesteia.

Prin hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii, noi ne-am expus vizavi de Adunare și am constatat că nu recunoaștem legalitatea încheierii prin care a fost convocată Adunarea. Prin urmare, nici legitimitatea Adunării n-am recunoscut-o. De aceasta, nici nu ne-am prezentat la Adunare. Respectiv, nici rezultatele Adunării nu le considerăm legale. Luni ne prezentăm la serviciu și activăm în regim normal cum am activat și anterior”, a declarat președintele CSM.

Amintim că ieri a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor în cadrul căreia au fost demiși cei șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au fost delegați de judecători pe 20 octombrie 2017, inclusiv a președintelui CSM, Dorel Musteață.

Decizia a provocat discuții aprines atât în interiorul sistemului judecătoresc, cât și în societate.

Judecătorii au decis să convoce o altă adunare pe 25 octombrie, pentru a alege noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Amintim că un grup de 87 de judecători, nemulțumiți de activitatea CSM-ului, au solicitat convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, pentru a pune la vot demisia membrilor CSM. Aceștia s-au adresat în instanță, iar Curtea de Apel Chișinău a obligat CSM-ul să convoace adunarea pe 27 septembrie. CSM a atacat cu recurs încheierea Curții de Apel, dar completul Curții Supreme de Justiție a respins cererea CSM-ului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!