Expertul în politici publice Ștefan Gligor, care este încurajat în spațiul public să își depună candidatura pentru funcția de procuror general, spune că ar putea examina o asemenea posibilitate după ce va vedea cum va fi organizat concursul și cine va face parte din comisia de selecție. Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Vreau să văd cine va face parte din comisia de desfășurare a acestui concurs. Vreau să înțeleg până la urmă cine va face parte din Consiliului Superior al Procurorilor, care conform Constituției îi va alege, în ultimă instanță, pe cei care îi selectează comisia. Dacă va rămâne actuala componență a CSP, atunci nu există niciun sens să candidez”, a menționat expertul.

Ștefan Gligor spune că va lua o decizie atunci când lucrurile vor fi mai clare.

În opinia lui, un procuror general nu va putea face nimic dacă nu va avea suportul legislativ al Parlamentului și fără susținerea unor ministere.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!