Mai mulți moldoveni stabiliți în orașul Padova, Italia, au participat ieri la festivitatea anuală „Sărbătoarea popoarelor” (Festa dei popoli). Concetățenii noștri au organizat un concert totalmente gratuit de muzică ușoară și populară.

Ansamblul folcloric a fost compus din cetățenii R. Moldova care locuiesc și activează în orașul Padova de mai mulți ani. În cadrul manifestației a fost amenajat și un stand de artizanat al R. Moldova.

Participanții la eveniment fac parte din „Asociația Baștina”. Președintele organizației, Alexandru Marcinschi, în discursul său a ținut să menționeze că: „Asociația Baștina” promovează dintotdeauna cultura și tradițiile noastre strămoșești, pe care le dorește să le mențină vii și să le transmită generațiilor viitoare. Cu acest prilej aduc sincere mulțumiri tuturor participanților la acest eveniment, datorită cărora este posibilă realizarea acestei nobile misiuni”, a spus Marcinschi.

Cu acest prilej, membrii asociației au transmis un mesaj actualei guvernări a R. Moldova: „Fiți mai determinați în transformarea țării nostre dintr-un stat capturat, într-un stat de drept. Noi pentru aceasta v-am votat și așteptăm de la domniile voastre doar fapte concrete. Vă mulțumim anticipat pentru colaborare”, au reprezentanții asociației.

Asociația Baștina reprezintă Republica Moldova la festivitatea anuală „Sărbătoarea popoarelor” din 2001.

Foto: Asociația Baștina

Foto: Asociația Baștina

Foto: Asociația Baștina

Foto Asociația Baștina

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!