Arena Chișinău nu va mai fi inaugurată pe 14 octombrie, de hramul orașului. Autoritățile promit un nou termen, iar de această dată dau asigurări că va fi gata până la sfârșitul acestui an, când va găzdui diverse evenimente sportive și culturale.

Despre acest lucru anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii, într-un comunicat de presă. Totodată, Ministerul Economiei și Agenția Proprietății Publice inițiază un dialog consultativ cu mediul de afaceri național și internațional privind stabilirea conceptului final al proiectului și demararea construcțiilor în preajma Arenei Chișinău.

Astfel, Guvernul Republicii Moldova în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenția Proprietății Publice și Ministerul Educației, Cercetării și Culturii, lansează un apel către mediul de afaceri privind:

– înaintarea conceptelor de valorificare și dezvoltare a terenului cu suprafața de 59ha care să aducă valoare adăugată Obiectivului existent (Arena polivalentă) și participarea nemijlocită în calitate de ofertant dezvoltator la construirea complexului arhitectural, în bază de concurs public;

– identificarea unui operator cu experiență internațională în domeniul gestiunii obiectivelor de menire socio-culturală, care să preia în gestiunea sa o parte din proiectul ”Chișinău Arena” în baza unui contract de performanță de management atribuit prin concurs public, pe un termen limitat, având la bază achitarea unei redevențe anuale.

Orice concept, propuneri, dar și întrebările suplimentare spre consultare, pot fi transmise până la data de 03 decembrie 2019, la e-mail-ul: ion.potlog@mei.gov.md, Ion Potlog, consilier, Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Proiectul complexului Arena Chișinău este prevăzut cu o sală care se va putea adapta la evenimentele care vor avea loc. Astfel, aici vor putea avea loc jocuri de volei, handbal, fotbal de sală, baschet, etc. De asemenea, va avea scaune pliante pentru eventuale evenimente culturale. Complexul va mai fi dotat cu un aquaparc, săli de fitness, un bazin pentru antrenamente și competiții sportive, șapte corturi deschise pentru tenis.

Suma investițiilor constituie 43 de milioane de euro, iar contribuția statului va fi de 100 de milioane de lei, bani care vor fi oferiți la un an de construcție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!