Un minor de 14 ani și altul de 15 ani din capitală au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru comiterea a trei furturi de telefoane mobile. Cazurile au avut loc pe parcursul lunilor august – septembrie.

Prima infracțiune ar fi fost comisă pe 30 august, pe o stradă din sectorul Râșcani al municipiului Chișinău, când indivizii i-au furat unui minor telefonul mobil în valoare de două mii de lei. Poliția a fost alertată de către părinții copilului.

Cei doi nu s-au oprit aici și au comis un nou jaf, tot pe aceeași stradă, peste doar 10 zile. Și de această dată și-au ales drept victimă un minor căruia i-au luat un telefon în valoare de trei mii de lei și au fugit.

Indivizii au dat ultima ”lovitură” câteva zile mai târziu când l-au lăsat pe un alt minor fără un telefon mobil de 7 mii de lei.

Minorii delicvenți și-au recunoscut vina, declarând că au vândut telefoanele furate, iar banii i-au cheltuit.

În prezent, cei doi băieți, care nu sunt la prima abatere, sunt cercetați penal în stare de libertate pentru jaf, infracțiune ce se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!