/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Deputații democrați vor procuror general european. Au venit cu o inițiativă legislativă în plenul Parlamentului

missing
04 octombrie 2019, ora 10:23

Deputații democrați vor procuror general european. După ce deputații din blocul ACUM au promovat această idee inclusiv în campania electorală pentru alegerile parlamentare, iar ulterior au renunțat la această idee, pentru că, formând o majoritate cu socialiștii, au spus că nu au suficiente voturi pentru a face modificările legislative în acest sens, azi, democrații, au propus în debutul ședinței Parlamentului, includerea pe ordinea de zi a acestui subiect. 

Pavel Filip, care a redevenit președinte al fracțiunii PDM, a venit cu această inițiativă și a spus că democrații vor procuror european, ca să fie cercetați nu doar deputații din opoziție, dar și cei din majoritatea parlamentară.

„Suntem gata să oferim voturile nostre pentru această inițiativă”, a spus Filip.

Inițiativa nu a fost însă introdusă pe ordinea de zi a ședinței, explicația fiind că inițiatorii modificărilor legislative nu au transmis în prealabil proiectul pentru a fi discutat în comisiile parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram