/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Ultima oră! Vlad Plahotniuc, cercetat penal în Moldova pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari

missing
08 octombrie 2019, ora 09:57

Ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, este cercetat penal în Moldova pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, de către Procuratura Anticorupție (PA). Cauza penală în privința acestuia a fost pornită, potrivit procurorilor anticorupție, pe 23 septembrie 2019.

Fostul deputat democrat are calitate de bănuit într-un dosar intentat în baza art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari, spun procurorii. Acesta este citat la audieri la PA.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție explică de ce îl citează pe Plahotniuc la audieri pe Facebook:

„Instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului. Totodată, Procuratura Anticorupție atrage atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, se menționează într-un comunicat al PA.

Astfel, Vlad Plahotniuc este așteptat la audieri mâine, 9 octombrie, la ora 10:00, la sediul PA. Dosarul este instrumentat de procurorul Alexandru Cernei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram