Ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, este cercetat penal în Moldova pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, de către Procuratura Anticorupție (PA). Cauza penală în privința acestuia a fost pornită, potrivit procurorilor anticorupție, pe 23 septembrie 2019.

Fostul deputat democrat are calitate de bănuit într-un dosar intentat în baza art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari, spun procurorii. Acesta este citat la audieri la PA.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție explică de ce îl citează pe Plahotniuc la audieri pe Facebook:

„Instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului. Totodată, Procuratura Anticorupție atrage atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, se menționează într-un comunicat al PA.

Astfel, Vlad Plahotniuc este așteptat la audieri mâine, 9 octombrie, la ora 10:00, la sediul PA. Dosarul este instrumentat de procurorul Alexandru Cernei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!