Consiliul Electoral de Circumscripție și Comisia Electorală Centrală au depus ieri un recurs la Curtea Supremă de Justiție împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău, care l-a lăsat pe Ruslan Codreanu în cursa electorală pentru fotoliul de primar al capitalei. Judecătorii au stabilit că semnăturile colectate de echipa lui Codreanu sunt valabile.

Ruslan Codreanu se arată indignat de faptul că CEC-ul s-a adresat la CSJ, după ce reprezentanții instituției nici nu s-au prezentat la ședințele primelor două instanțe, unde a fost examinat dosarul.

„CEC joacă după regulile unora. Nu știu după jocul cui, dar nu după cadrul legal. Am sperat că ieri se va pune capăt prin decizia Curții de Apel Chișinău, care este definitivă și care spune că oamenii din suburbii sunt reali…dar au depus recurs la CSJ. Organele electorale nu s-au obosit să verifice listele cu semnături. S-au ascuns două săptămâni după faptul că sistemul este automatizat, dar nu este așa. Datele sunt introduse de un operator”, a declarat Codreanu în cadrul unui briefing de presă.

Curtea Supremă de Justiție ar putea examina astăzi recursul Comisiei Electorale Centrale, deoarece legislația prevede că, în cadrul campaniei electorale, deciziile în instanță se iau în decurs de 24 de ore. Ședința va fi cu ușile închise.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!