În ultimele luni, de când Partidul Democrat (PDM) încearcă se se reformeze, formațiunea a redus din cheltuielile pe care și le permitea anterior, spune Pavel Filip, președintele democraților. Acum, potrivit liderului PDM, cheltuielile lunare ale partidului sunt de circa jumătate de milion de lei lunar. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.  

„Este o problemă, pentru că, dincolo de ce se întâmplă în organizațiile teritoriale, mai există și problema financiară, sunt costuri lunare care trebuie exploatate (…). Nu mai sunt aceleași sponsorizări care erau un an în urmă, nu murim de foame, dar cheltuim atâta cât avem; acum cheltuielile sunt în jurul de 500-600 de mii de lei lunar”, a spus Filip la emisiunea de aseară.

Președintele democraților zice că nu are o problemă cu schimbarea sediului formațiunii: „Personal nu am simțit că am schimbat sediul pentru că eu am plecat în funcția de prim-ministru de la cest sediu, în perioada cât am fost prim-ministru nu am reușit să mă acomodez în noul sediu, pentru că am fost la Guvern”, a spus fostul premier.

Până să plece de la Guvernare, PDM a fost unul dintre partidele cu cele mai generoase finanțări, potrivit rapoartelor prezentate de formațiunile politice la Comisia Electorală Centrală. Bunăoară în luna februarie a acestui an, când a avut loc campania electorală pentru alegerile parlamentare, PDM a raportat cheltuieli de peste 4,7 milioane de lei.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!