/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Sancțiuni mai dure pentru șoferii vitezomani sau care conduc beți! S-ar putea să le fie confiscate mașinile

missing
10 octombrie 2019, ora 16:35

Astăzi la Guvern a avut loc ședința Consiliului Național pentru Securitatea Circulației Rutiere. În contextul numărului mare de accidente extrem de grave din ultima perioadă, responsabilii au decis să elaboreze un plan de intervenție privind securizarea drumurilor. Astfel, șoferii ce încalcă regulile circulației rutiere ar putea fi sancționați mai aspru. Vizați sunt în primul rând conducătorii auto care se deplasează cu viteză excesivă și cei care își permit să urce beți la volan. 

Potrivit lui Ianuș Erhan, secretar de stat al MAI, sunt luate în calcul mai multe variante.

„Au fost expuse mai multe propuneri privind inițierea unor măsuri cum ar fi confiscarea mijlocului de transport. E o măsură categorică, urmează a fi discutată cu societatea civilă, astfel încât să avem o abordare comună privind această măsură categorică”, a subliniat Erhan.

Secretarul de stat al MAI a mai spus că un accent deosebit urmează a fi pus pe infrastructura drumurilor, iar Ministerul Economiei urmează să vină cu o serie de propuneri de îmbunătățire legate de auditul drumurilor. De asemenea, vor continua campaniile de sensibilizare privind condusul cu viteză și în stare de ebrietate.

„Fac un apel către cetățeni ca, atunci când văd că cineva din rude sau prieteni urcă beți la volan, să ne anunțe. Vom deschide și o linie telefonică specială”, a menționat Ianuș Erhan.

El a mai spus că va fi întocmită o listă a șoferilor cu contravenții (în limita respectării datelor cu caracter personal).

De asemenea, în școli vor fi introduse ore obligatorii de siguranță rutieră care vor fi desfășurate de polițiști, iar întreprinderile care efectuează testări tehnice ale vehiculelor vor fi verificate sistematic minuțios.

În primele nouă luni ale acestui an, pe traseele din țară au avut loc 1 862 de accidente soldate cu 185 de morți și 2 194 de persoane traumatizate.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram