Avocații fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, au primit ieri o nouă citație de la Procuratura Anticorupție, chiar dacă au solicitat ca audierea clientului său să fie amânată cu trei săptămâni, pentru ca Plahotniuc să se poată prezenta personal în fața procurorilor.

Avocatul Vladislav Roșca a declarat pentru TV8.md că Vladimir Plahotniuc a fost citat la Procuratură pe 11 octombrie.

Amintim că procurorii au inițiat un dosar penal pe numele fostului lider democrat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procuratura Anticorupție nu a oferit până acum detalii din cauza penală. Avocatul Vladislav Roșca a precizat că e vorba despre câteva companii care ar fi fost implicate într-o schemă, dar nu știe dacă acestea au vreo legătură cu Plahotniuc.

Pentru astăzi, la ora 15:00, Procuratura Anticorupție a anunțat un briefing de presă pe marginea cauzei penale în care Plahotniuc are calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în proporții mari.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!