/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Dumitru Robu ce vizează ridicarea imunității deputaților

missing
11 octombrie 2019, ora 16:20

Sesizarea depusă la Curtea Constituțională de către procurorul general interimar Dumitru Robu, care vizează procedura de ridicare a imunității deputaților, a fost respinsă de magistrați.

Membrii Înaltei Curți au declarat inadmisibilă sesizarea lui Robu, pentru că Regulamentul Parlamentului stipulează clar și direct că  „cererea de ridicare a imunității deputatului se înaintează pentru fiecare infracțiune sau contravenție separat”.

„Curtea consideră că problema de interpretare ridicată de către procurorul general interimar în sesizarea sa este epuizată… Având în vedere claritatea prevederilor relevante ale Regulamentului Parlamentului Republicii Moldova, precum și necesitatea menținerii lor, din perspectiva caracterului fragil al democrației din Republica Moldova, Curtea conchide că sesizarea este nefondată și, prin urmare, trebuie declarată inadmisibilă”, se spune în decizia CCM.

Precizăm că, prin sesizarea sa la Curtea Constituțională, Dumitru Robu întreba „dacă un deputat poate fi reținut, arestat, percheziționat sau trimis în judecată, în cadrul procesului penal, dacă încuviințarea Parlamentului a avut drept obiect un capăt de acuzare, iar ulterior au fost administrate probe care stau la baza și altor capete de acuzare în materie penală?”.

/DOC/ Procurorul general interimar a făcut o nouă sesizare la Curtea Constituțională! Se referă la imunitatea deputaților

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram