Săptămâna trecută, ministra Justiției, Olesea Stamate, a dat asigurări că săptămâna aceasta va fi anunțată componența deplină a comisiei care va preselecta candidații la funcția de procuror general. Nu se cunoaște, însă, deocamdată, cine sunt cei care vor face o selecție a pretendenților la acest fotoliu.

Maria Perțeva, șefa Serviciului de informare și comunicare cu mass-media de la Ministerul Justiției, ne-a spus că lista nu este gata încă și nici nu cunoaște la ce etapă se află aceasta.

Aceasta a promis că va reveni cu detalii la începutul săptămânii viitoare când ministra Olesea Stamate, care este plecată într-o deplasare, va reveni în țară.

Amintim că acum o săptămână, Olesea Stamate a declarat la emisiunea ”Politica” de la TV 8 că irlandezul James Hamilton va fi unul dintre experții străini care va face parte din comisia de preselectare a candidaților pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova, instituită pe lângă Ministerul Justiției.

Hamilton este fost procuror irlandez și a colaborat cu cei de la Comisia de la Veneția.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!