/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ministerul Justiției nu se grăbește să anunțe componența comisiei care va preselecta candidații la funcția de procuror general

missing
11 octombrie 2019, ora 12:14

Săptămâna trecută, ministra Justiției, Olesea Stamate, a dat asigurări că săptămâna aceasta va fi anunțată componența deplină a comisiei care va preselecta candidații la funcția de procuror general. Nu se cunoaște, însă, deocamdată, cine sunt cei care vor face o selecție a pretendenților la acest fotoliu.

Maria Perțeva, șefa Serviciului de informare și comunicare cu mass-media de la Ministerul Justiției, ne-a spus că lista nu este gata încă și nici nu cunoaște la ce etapă se află aceasta.

Aceasta a promis că va reveni cu detalii la începutul săptămânii viitoare când ministra Olesea Stamate, care este plecată într-o deplasare, va reveni în țară.

Amintim că acum o săptămână, Olesea Stamate a declarat la emisiunea ”Politica” de la TV 8 că irlandezul James Hamilton va fi unul dintre experții străini care va face parte din comisia de preselectare a candidaților pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova, instituită pe lângă Ministerul Justiției.

Hamilton este fost procuror irlandez și a colaborat cu cei de la Comisia de la Veneția.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram