Noul secretar general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Victoria Nagy-Vajda, numită în funcție pe 17 septembrie, a depus la Autoritatea Națională de Integritate declarația de venit pentru 2019.

Potrivit documentului, în primele opt luni ale anului curent, Victoria Nagy-Vajda a avut un salariu de peste 34 de mii de euro la Banca Europeană de Investiții, adică peste 4000 de euro pe lună. Aceasta și-a vândut apartamentul pe care-l avea în Luxemburg cu 294 de mii de euro, iar banii i-a plasat la bancă.

Secretarul de stat are în proprietate patru bunuri imobile: o casă în România de trei mii de metri pătrați pe care pe care a obținut-o prin donație de la bunicul său și un apartament de 73 de metri pătrați, tot peste Prut și tot moștenire.

În R. Moldova are un apartament de aproape 50 de metri pătrați, cumpărat în 2008 cu 377 mii lei și un alt apartament de 100 metri pătrați, cumpărat în 2007 cu 26 500 euro.

Victoria Nagy-Vajda nu a trecut în declarație nicio mașină, în schimb a indicat economii de milioane. Într-un cont bancar aceasta păstrează 280 de mii de euro, pe un card are alte 50 de mii de euro, într-un alt depozit – 16 mii de euro, iar în alte câteva depozite – 145 de mii de lei românești. Totalul economiilor, echivalat în lei, depășește șapte milioane de lei.

Soțul Victoriei Nagy-Vajda deține cote mici în cinci companii ce activează în România în domeniul vânzărilor online.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!