Serghei Labliuc, candidatul Partidului ȘOR (PP ȘOR) la funcția de primar al localității Jora de Mijloc, comună în care a fost primăriță deputata Marina Tauber, a fost exclus din cursa electorală, prin intermediul unei decizii a Judecătoriei Orhei, în urma unui demers al Consiliului Electoral local.

Decizia instanței a fost pronunțată pe data de 13 octombrie 2019, iar la baza ei a fost faptul că Labliuc, care a asigurat interimatul funcției de primar după ce Tauber a devenit deputată, nu și-a suspendat activitatea de la Primăria Jorei de Mijloc, după ce a fost înregistrat în calitate de candidat electoral.

Serghei Labliuc a cerut să fie înregistrat în cursa electorală pe 14 septembrie. În aceeași zi, Consiliul electoral local l-a înregistrat și el avea obligația de a se suspenda din funcția de primar, lucru pe care nu l-a făcut, potrivi decizie instanței. Deși era înregistrat în cursă, Labliuc  semnat acte din calitate de primar, se spune în decizia pronunțată la Judecătoria Orhei.

La rândul lor, cei din PP ȘOR au interpretat decizia instanței ca un abuz: „Este un atac asupra partidului nostru. Vreau să mă adresez la așa-zisele autorități care în continuare ne presează. Dacă credeți că puteți să câștigați, să o faceți în mod cinstit”, s-a adresat Marina Tauber, vicepreședinta PP ȘOR către concurenții electorali pe care-i acuză că vor intenționat să scoată candidatul formațiunii din cursa electorală.

La rândul său, Labliuc susține că a semnat actul prin care s-a autosuspendat din funcția de primar imediat ce a aflat că este înregistrat în calitate de candidat.

Avocații lui Serghei Labliuc au contestat decizia Judecătoriei Orhei prin care a fost anulată înregistrarea lui în cursa electorală la Curtea de Apel Chișinău. Instanța de apel ar urma să se expună astăzi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!