Peste patru mii de polițiști vor fi antrenați, la nivel național, în supravegherea bunei desfășurări a scrutinului electoral. Aceștia vor aplica măsuri de pază şi protecţie în preajma secțiilor de votare, de menținere a securității și ordinii publice în scopul prevenirii oricăror fapte antisociale, precum și de aplicare cu fermitate, corectitudine și echidistanță a prevederilor legale.

În fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot. Suplimentar, a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență imprevizibile.

De asemenea, începând cu 17 octombrie, angajații Poliției asigură escortarea unităților de transport care a transportat buletinele de vot și documentația electorală către Consiliile electorale de circumscripții teritoriale.

Inspectoratul General al Poliției recomandă cetățenilor să manifeste un comportament preventiv și vigilent în timpul alegerilor, să evite consumul de alcool și implicarea în conflicte, indiferent de preferințe sau apartenență politică, să nu încalce legislația electorală prin scoaterea din localul secției de votare a buletinul de vot, să se conformeze indicațiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!