Liderul unionist Vlad Bilețchi, consilier în satul Aluatu. A luat cel mai mare număr de voturi!

missing
22 octombrie 2019, ora 12:06

Președintele Asociației ”Unirea – Odip”,  Vlad Bilețchi, a devenit consilier în satul Aluatu, din raionul Taraclia. Liderul unionist, care a candidat independent pentru funcția de consilier local, a acumulat cele mai multe voturi, devansând PSRM, Blocul ACUM, PDM și Partidul ”Șor”.

Pentru Vlad Bilețchis și-au dat votul 37,11% dintre alegătorii din localitate. Asta în condițiile în care prima al satului Aluatu a fost a ales din primul tur socialistul Anatolie Bobici.

Totodată, în raionul Taraclia PSRM s-a ales cu cele mai multe voturi ale alegătorilor.

Vlad Bilețchi a declarat într-o conferință de presă că nu a ales întâmplător localitatea în care să candideze la funcția de consilier. Anul trecut, când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire, Asociația ”Unirea – Odip” cu sprijinul diasporei, a renovat singura școală cu predare în limba română din raion. 

„Am decis ca la alegerile locale din 20 octombrie să mă implic într-o localitate pe care am îndrăgit-o într-o scurtă perioadă de timp. Chiar dacă are puțini locuitori, satul Aluatu se poate mândri cu oameni bravi și patrioți, care nu-și uită rădăcinile și își doresc un trai mai bun. Aici am avut ocazia să implementez un proiect de suflet – am readus la viață speranța copiilor, profesorilor și părinților din localitate de a avea o școală cu condiții decente de studii. Acesta a fost primul pas. Urmează proiecte de anvergură, pentru că doresc să transform această localitate într-un sat-model”,a declarat Vlad Bilețchi. 

Vlad Bilețchi a avut și un mesaj pentru politicieni. 

„Lăsați fotoliile moi și funcțiile unse cu miere. Coborâți la firul ierbii, reveniți la oameni, la sate. Doar așa vom putea câștiga lupta pentru Republica Moldova – câștigând inimile oamenilor și cele 898 de localități. Bocetele, recitalurile de poezii și fluturatul steagului este insuficient pentru a reuși. Deveniți manageri și demonstrați că sunteți capabili să faceți o viață mai bună pentru oameni”, a spus liderul unionist. 

Vlad Bilețchi a candidat și la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pe circumscripția numărul 26 din Chișinău, care cuprinde sectoarele Centru și Buiucani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram