/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Tranga spune că i-a propus lui Damir să trimită un „spion” în compania sa, pentru a demonstra că nu are legături cu Caramalac

missing
23 octombrie 2019, ora 20:18

Omul de afaceri Andrei Tranga i-ar fi propus lui Dorin Damir, un alt businessman apropiat fostului lider al Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc, ca acesta să trimită în compania sa un „spion”, pe care tot Tranga să-l plătească, doar ca acesta să demonstreze că nu are nicio legătură cu Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”, acuzat acum câțiva ani inclusiv de tentativă de asasinare a lui Plahotniuc. 

Tranga zice că a făcut acest lucru nu pentru că se temea de Pahotniuc, dar pentru că a vrut să pună punct zvonurilor despre faptul că ar avea vreo legătură cu „Bulgaru”.

„El (n.r. Dorin Damir) m-a întrebat despre Caramalac, și i-am zis: «Noi deja am vorbit despre asta de atâtea ori…», la acel moment deja eram prezenți pe piața din Rusia, și-i zic: «Eu vă propun să angajăm un om de-al vostru, eu îi plătesc salariu și el va lucra în cadrul companiei noastre din suburbia Moscovei și va vedea toate tranzacțiile, cu cine avem legături, cu cine vorbim, ca să demonstrăm că noi nu avem nicio legătură cu Caramalac și oamenii apropiați lui» (…). Nu este vorba despre frică, dar eu voiam să termin vorbele acestea prostești care nu aveau nicio bază. Ca să nu se creeze o opinie negativă și să nu se inventeze lucruri”, a declarat Andrei Tranga în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

Din luna aprilie până la finele lunii iunie, Andrei Tranga s-a aflat în arest preventiv, fiind acuzat că a încercat să-i prea abuziv afacerea unui fost partener de business. Acesta a fost eliberat sub control judiciar pe data de 20 iunie. La finele lunii august, dosarul a fost clasat, după ce procurorii au stabilit că lipsește componența infracțiunii.

Vezi și:

/VIDEO/ Andrei Tranga: În interiorul Procuraturii existau două clanuri, iar prin dosarul meu s-a urmărit inclusiv înlăturarea lui Viorel Morari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram