Toate materialele acumulate de procurori în timpul investigațiilor ce vizează finanțarea ilegală din Rusia a Partidului Socialiștilor și declarațiile persoanelor audiate au fost adunate într-un dosar care are în total 12 volume, spune șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care a precizat că dosarul se află în prezent pe masa sa.

Chiar dacă procurorii au emis o ordonanță de refuz în pornirea unui dosar penal, pentru că acțiunile de finanțare ilegală a PSRM nu s-au confirmat, Viorel Morari spune că intenționează să analizeze toate materialele, pentru a se convinge că nu există temei pentru inițierea cauzei penale.

Viorel Morari a declarat astăzi, în cadrul unui club de presă, că președintele Igor Dodon nu are în prezent nici statut de bănuit, nici de învinuit în vreo cauză penală.

Amintim că, după ce au eșuat negocierile între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor pentru crearea unei majorități parlamentare, în spațiul public a apărut un video în care Igor Dodon îi povestește lui Vladimir Plahotniuc că ar primi câte 700-800 de mii de dolari pe lună, pentru întreținerea partidului”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!