/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

De 27 de ani fără Doina și Ion Aldea- Teodorovici. Regretații artiști vor fi comemorați azi la Chișinău

missing
30 octombrie 2019, ora 10:35

Astăzi se împlinesc 27 de ani de la tragedia care a luat viața cuplului Doina și Ion Aldea – Teodorovici. Regretații artiști au murit în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, într-un accident rutier, în România, apropiere de localitatea Coșereni.

La volanul mașinii Opel, care s-a izbit violent de un copac, se afla un cetățean ucrainean, care a scăpat cu viață, la fel ca și un alt pasager. Ion Teodorovici a murit pe loc, iar soția sa s-a stins în drum spre spital. Pe atunci, fiul lor, Cristian, avea doar 10 ani.

Soții Doina și Ion Aldea – Teodorovici au fost printre primii care în anii ’90 au avut curajul să cânte despre limba română și să promoveze ideea renașterii naționale, lucru interzis în acea perioadă. De aceea, încă pe atunci s-a pus în discuție ipoteza potrivit căreia accidentului ar fi fost unul premeditat.

La Chișinău au loc astăzi acțiuni de comemorare a celor doi artiști. Familia și prietenii vor participa la o slujbă în memoria celor ”două inimi gemene”. Vor merge, de asemenea, la mormântul acestora de la Cimitirul Central. Diseară, va fi organizat un marș de comemorare organizat de Asociația Generația Unită, care va porni de la monumentul lui Ștefan cel Mare până la monumentul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

În memoria cuplului de artiști, anual, la Chișinău are loc festivalul ”Două Inimi Gemene”.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram