Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 940: Bombă peste azil și Telegram interzis! Rusia amenință Moldova, iar Kievul respinge oferta Poloniei

Patru ani de la tragedia din clubul Colectiv. Dosarul încă se află în instanță

missing
30 octombrie 2019, ora 10:02

Astăzi se împlinesc patru ani de la tragedia din clubul Colectiv, când un incendiu a luat viața a 65 de tineri la un concert susținut de trupa Good Bye to Gravity. Din 30 octombrie 2015 și până astăzi, nimeni nu a fost însă tras la răspundere, dosarul aflându-se încă în instanță. Ancheta a fost recent extinsă, procurorii investigând acum și ascunderea filmării făcute de pompieri în timpul intervenției din primele minute de la incendiu.

În cadrul procesului, sunt acuzații de ucidere și vătămare din culpă, dar și de abuz în serviciu. Patronii clubului, cei ai firmei de artificii, piroteniștii, ofițerii ISU și fostul primar Cristian Popescu Piedone sunt judecați de Tribunalul București, iar procurorii încă anchetează cum au fost tratați răniții în spitale.

În urma tragediei de la Colectiv, mii de oameni din București și alte câteva sute din alte orașe au cerut demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea și a primarului sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone. Guvernul Ponta a demisionat pe 4 noiembrie 2015.

Săptămâna trecută, au fost făcute publice imagini nemaivăzute cu intervenția pompierilor în primele clipe de după tragedie. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a dispus disjungerea dosarului privind intervenţia pompierilor la Colectiv şi declinarea acestuia către Parchetul Militar, iar pe numele lui Raed Arafat şi a şefilor din ISU, Orlando Şchiopu şi Mihai Guţă a fost depusă o plângere penală.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.