/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Un candidat la Primăria din Anenii Noi făcea aseară promisiuni electorale pe Facebook. „Cine v-a spus că aceasta este agitație?”

missing
03 noiembrie 2019, ora 12:02

Un candidat la funcția de primar al orașului Anenii Noi făcea aseară promisiuni electorale pe pagina sa de Facebook, deși ieri, în ajunul alegerilor, agitația electorală era deja interzisă. 

Este vorba despre Sergiu Rapcea, candidatul Partidului Democrat. Acesta se adresa aseară comunității sale de pe Facebook, spunându-i că în curând în oraș va apărea o inscripție „Eu iubesc Anenii Noi”; iluminarea artistică pe timp de noapte a clădirii Primăriei din oraș după reparație și, totodată, critica activitatea contracandidatului său din turul II, socialistul Alexandru Mațarin.

Contactat de TV8.md, Sergiu Rapcea ne-a spus că aceasta nu este agitație electorală și că înainte să facă aceste postări, el s-a consultat cu reprezentanții Comisiei Electorale Centrale.

„Care este problema? Unde vedeți acolo agitație? Acestea nu sunt promisiuni. Ia uitați-vă în pagina lui Alexandru Barbăroșie, de acum două săptămâni, fostul președinte de raion, unde postează, cu o zi înainte de alegeri, liderul PLDM-ului, contracte cu România, îndeamnă oamenii… Și am sunat atunci la CEC și-au zis că aceasta nu este agitație electorală. În momentul în care tu faci live, cum făcea Andrei Năstase și zicea „«Vă invit la alegeri», cum a făcut și astăzi, eu socot că aceea e agitație (…). Care este problema Dvs.? Unde este încălcarea?”, ne-a spus Sergiu Rapcea la telefon.

Candidatul susține că proiectul de instalare a inscripției „Iubesc Anenii Noi” este făcut la inițiativa sa personală din banii săi proprii și cu ajutorul fratelui său care muncește peste hotare.

În primul tur al alegerilor Serghei Rapcea a obținut un rezultat de 30,6%, iar contracandidatul său cu care se duelează în turul II, Alexandru Mațarin, 45,99%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram