O nouă distincție în colecția TV8. De această dată, ne-am ales cu Premiul Național de Etică și Deontologie Profesională Jurnalistică 2019. În finala concursului au ajuns și alte patru instituții media, însă după procedura de vot, experții au ales TV8 drept câștigător. Premiul a fost înmânat astăzi, în cadrul Forumului  Media.

NATALIA MORARI, FONDATOARE TV8: „Vă mulțumesc, e o mare onoare pentru noi, dar, de fapt, deontologia ține de știrile pe care noi le facem în regim zilnic, aproape imposibil”.

MARIANA RAȚĂ, DIRECTOARE DE ȘTIRI: „TV8 când s-a pornit, s-a pornit pentru asta, ca să ofere o platformă jurnaliștilor buni, care vor să-și facă corect, deontologic meseria și să aibă unde să o facă. Ei sunt cei care fac munca complicată, cei care fac știrile corecte”.

Premiul Național de Etică și Deontologie profesională jurnalistică este acordat anual instituțiilor media în semn de recunoaștere pentru promovarea principiilor de etică și corectitudine în presă. Conform regulamentului, 75 la sută din punctaj constituie votul comun al experților, iar încă 25% – votul publicului.

„VIORICA ZAHARIA, PREȘEDINTA CONSILIULUI DE PRESĂ: „A fost destul de dificil să alegem din cei cinci finaliști ai concursului. Acest premiu este și unul de încurajare a jurnaliștilor de acolo, un semn că ei fac un produs calitativ, deontologic și e un soi de încurajare ca să faceți acest lucru și pe viitor”.

La sfârșitul anului trecut, TV8 a luat diploma Evoluția Anului în cadrul Concursului „10 jurnaliști ai anului”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!