Doi din cei zece tineri israelieni, cercetați în stare de libertate în dosarul legat de trafic de droguri, de acum circa o săptămână, au fost reținuți în flagrant. Ei au fost încătușați ieri, 4 noiembrie la ora 17:30 de către procurorii și ofițeri. 

Studenții de 23 și 24 de ani de la Medicină au încercat să găsească diferite modalități ilegale pentru a nu fi trași la răspundere penală pentru infracțiunile săvârșite și au înfăptuit mai multe acțiuni de corupere și trafic de influență în interes personal, dar și în interesul grupului criminal organizat”, se precizează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Unul din aceștia este bănuit în comiterea infracțiunii de circulație ilicită de droguri, în timp ce urmau să transmită a doua tranșă a mijloacelor financiare investigatorului sub acoperire. Banii urmau să ajungă la persoane cu funcție de răspundere și persoane publice din cadrul Biroului de Migrație și Azil  și la alte persoane publice din instituții implicate în documentarea infracțiunii de circulație ilicită de droguri.

Astfel, au fost depistate și ridicate suma de 2 600 euro  și alte obiecte care prezintă importanță pentru cauza penală. După ce au fost audiate, persoanele reținute și-au recunoscut parțial vinovăția.

pentru faptele comise, aceștia riscă o pedeapsă de la șase până la 12 ani și respectiv, de la trei până la șapte ani de închisoare.

La 31 octombrie, oamenii legii au făcut descinderi la o grupare care a pus la cale o schemă de trafic cu droguri.

În prezent sunt reținute opt persoane, iar alte zece sunt cercetate în stare de libertate. Dintre aceștia, 13 la număr sunt cetățeni străini și doi sunt din Moldova. Oamenii legii urmează să decidă și asupra calității procesuale a acestora, după examinarea probelor acumulate.

Toate persoanele cercetate au fost supuse testării narcologice, iar 14 din ei, toți studenți străini, au primit rezultat pozitiv la consumul de marijuană.

În total, pe acest caz au fost efectuate 34 de percheziții în raionul Cahul și în capitală. În rezultat, au fost depistate și lichidate două laboratoare de producere, cultivare și prelucrare a plantelor de canabis: unul dislocat în r-nul Cahul, altul în mun. Chișinău.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!