Rezultatele concursului pentru funcția de procuror general urmează a fi anulate! Anunțul a fost făcut de ministra Justiției, Olesea Stamate, care va semna un ordin privind acest lucru.

Potrivit ministrei Olesea Stamate, concursul nu ar fi fost obiectiv, iar membrii comisiei nu ar fi avut acces la suficientă informație pentru a verifica integritatea pretendenților la funcția de procuror general.

”Unele autorități au refuzat să ne dea informația solicitată, deși este un interes public sporit în acest caz”, a specificat Stamate.

Mai mult, evaluările ar fi fost trucate, pentru că unul din membrii comisiei ar fi acordat candidaților punctaj disproporționat.

”Analizând punctajele cumulative, am constatat ca un membru al comisiei a apreciat în mod vădit disproporționat unii candidați, în raport cu aprecierea oferita de ceilalți membri ai comisiei. Acest fapt a distorsionat punctajul final, influențând esențialmente rezultatul concursului”, a menționat Stamate.

”În cazul în care excludem punctajul oferit de acel membru al comisiei care a oferit un punctaj disproporționat , primim următorul rezultat: După punctaj, i-am avea în lista finală pe Gribincea Vladislav, Alexandru Stoianoglo, Crâșmaru Oleg și Gligor Ștefan”

Astfel, în lista scurtă a candidaților la fotoliul de procuror nu ar fi trebuit să se mai regăsească Veaceslav Soltan, ci Ștefan Gligor.

”Aspectele prezentate mai sus nu-mi permit mie, în calitate de membru al comisiei și Ministru al Justiției, să promovez lista candidaților preselectați la CSP. Responsabilitatea politică pentru reforma justiției este a Guvernului, iar Procurorul General este una dintre figurile cheie care asigura buna funcționare a justiției”, a subliniat Olesea Stamate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!