/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Rezultatele concursului pentru funcția de procuror, ANULATE. Evaluările candidaților ar fi fost trucate

missing
06 noiembrie 2019, ora 10:47

Rezultatele concursului pentru funcția de procuror general urmează a fi anulate! Anunțul a fost făcut de ministra Justiției, Olesea Stamate, care va semna un ordin privind acest lucru.

Potrivit ministrei Olesea Stamate, concursul nu ar fi fost obiectiv, iar membrii comisiei nu ar fi avut acces la suficientă informație pentru a verifica integritatea pretendenților la funcția de procuror general.

”Unele autorități au refuzat să ne dea informația solicitată, deși este un interes public sporit în acest caz”, a specificat Stamate.

Mai mult, evaluările ar fi fost trucate, pentru că unul din membrii comisiei ar fi acordat candidaților punctaj disproporționat.

”Analizând punctajele cumulative, am constatat ca un membru al comisiei a apreciat în mod vădit disproporționat unii candidați, în raport cu aprecierea oferita de ceilalți membri ai comisiei. Acest fapt a distorsionat punctajul final, influențând esențialmente rezultatul concursului”, a menționat Stamate.

”În cazul în care excludem punctajul oferit de acel membru al comisiei care a oferit un punctaj disproporționat , primim următorul rezultat: După punctaj, i-am avea în lista finală pe Gribincea Vladislav, Alexandru Stoianoglo, Crâșmaru Oleg și Gligor Ștefan”

Astfel, în lista scurtă a candidaților la fotoliul de procuror nu ar fi trebuit să se mai regăsească Veaceslav Soltan, ci Ștefan Gligor.

”Aspectele prezentate mai sus nu-mi permit mie, în calitate de membru al comisiei și Ministru al Justiției, să promovez lista candidaților preselectați la CSP. Responsabilitatea politică pentru reforma justiției este a Guvernului, iar Procurorul General este una dintre figurile cheie care asigura buna funcționare a justiției”, a subliniat Olesea Stamate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram