Patru persoane care și-au depus dosarele la concursul pentru ocuparea funcției de director al Agenției Servicii Publice au fost admise în cursă, după ce reprezentanții Cancelariei de Stat au analizat CV-urile.

Pentru fotoliul de șef al ASP vor lupta:

1. Mircea Eșanu

2. Maria Borta

3. Angela Matcov

4. Sergiu Sîtnic

Mircea Eșanu a condus cinci ani Fondul de Investiții Sociale, iar în luna septembrie a fost numit director interimar al Agenției Servicii Publice.

Maria Borta este actualmente director al companiei „Viorica Cosmetic”, dar anterior a ocupa funcții publice. Aceasta a fost șefa Casei Naţionale de Asigurări Sociale, fiind demisă în aprilie 2016, la solicitarea premierului Pavel Filip, după ce mai mulți pensionari s-au ales cu pensii mai mici în urma indexării pensiilor.

Angela Matcov a fost șefa întreprinderii de stat „Cadastru”, iar după reorganizare aceasta a fost numită șefă a Departamentului Cadastru din cadrul Agenției Servicii Publice.

Sergiu Sîtnic a fost până în 2013 director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

La următoarele etape ale concursului, cei patru candidați urmează să prezinte proiecte de management și dezvoltare instituțională a Agenției, pentru îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor publice și vor trece și interviul în fața membrilor Comisiei de concurs.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!