Au început lucrările de reabilitare a aleii pietonale de pe bulevardul Dacia. Potrivit responsabililor de la primărie, urmează a fi reabilitat parapetul cu scări, precum și trotuarul ce duce spre biblioteca ”M. Lomonosov”.

Pe aleea care are o suprafață de circa 2600 de metri pătrați, va fi instalat pavaj nou. Scările, care vor fi reconstruite, vor avea un aspect diferit decât cel vechi. Proiectul mai prevede amenajarea iluminatului public în zona pietonală și a mobilierului urban.

Totodată, au loc și lucrări de amenajare în cartierul din strada Belgrad 19, acolo unde va fi reparat trotuarul și vor fi amenajate cu pavaj ecologic patru adrese pentru parcare cu o suprafață de 1700 de metri pătrați.

Reprezentanții de la Primăria Chișinău dau asigurări că proiectele vor fi gata până la sfârșitul acestui an.

În anul 2019, pentru realizarea proiectelor de amenajare a spațiilor publice din sectoarele capitalei au fost prevăzuți câte 5 milioane de lei per sector.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!