Deputații s-au luat la ceartă la ședința de astăzi a Biroului Permanent a Parlamentului. Reprezentanții Blocului ACUM susțin că decizia de a convoca deputații în ședință mâine, la ora 10.00, a fost luată neregulamentar.

Potrivit deputatului Alexandru Slusari, reprezentanții ACUM au cerut ca ședința de mâine să fie convocată la ora 15:00, „pentru a oferi mai mult timp Guvernului să se pregătească”, dar socialiștii au refuzat propunerea.

Când s-a pus la vot ziua și ora întrunirii deputaților, voturile s-au împărțit egal.

Noi eram 13 prezenți la ședința Biroului Permanent. Șase voturi au fost pentru ora 10:00, socialiștii votând împreună cu democrații, șase au fost împotrivă și dl Ulanov (n.r. Denis Ulanov, deputat al Partidului Șor) s-a abținut. Astfel, doamna Greceanîi, împotriva regulamentului Parlamentului, a decis unilateral ca ședința să fie convocată la ora 10:00”, a precizat Alaxandru Slusari, solicitat de TV8.

Mâine, deputații urmează să dezbată moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea Partidului Socialiștilor împotriva Guvernului Sandu.

Amintim că PSRM cere demisia miniștrilor fiind nemulțumiți de faptul că Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.

Maia Sandu a venit astăzi cu o propunere către PSRM, pentru a „ieși din impasul politic”. Prim-ministra i-a îndemnat pe socialiști să-și retragă moțiunea de cenzură, să intre în vigoare legea asumată de Guvern, iar ulterior aceasta să fie trimisă pentru expertiză Comisiei de la Veneția. Sandu a promis că cu va înainta CSP-ului lista de candidați preselectați pentru funcția de procurer general până nu va veni avizul Comisiei d ela Veneția.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!