Război în Ucraina, ziua 654: O stație de tratare a apelor uzate din Avdeevka, capturată. Donația Bulgariei și apelul lui Zelenski

Luca Filat a atacat în instanța superioară decizia Curții Magistraților de a-i îngheța conturile. Apelul a fost respins

12 noiembrie 2019, ora 14:37

Magistrații Southwark Crown Crown, una din instanțele de judecată din Londra, au respins apelul lui Luca Filat, fiul fostului premier al țării, Vlad Filat, prin care a atacat decizia Curții Magistraților de a-i îngheța trei conturi de aproape jumătate de milion de lire sterline. Decizia a fost luată săptămâna trecută, anunță Ambasada Marii Britanii la Chișinău, printr-un comunicat de presă. Conturile lui Luca Filat au fost înghețate în mai 2019 existând suspiciunea că banii ar proveni din activități ilegale. 

”Apelul lui Luca Filat a fost respins, iar Agenția Națională pentru Combaterea Infracțiunilor a primit cheltuieli de judecată de 9500 de lire sterline. Cele 463 de mii de lire sterline vor trece acum în fondul majestății Sale”, susțin cei de la Agenția Națională pentru Combaterea Infracțiunilor.

Luca Filat Filat ar fi plătit aproape jumătate de milion de lire sterline pentru închirierea unui penthouse din Knightsbridge, fiind obligat prin instanță să predea banii, în urma unei investigații efectuate de Agenția Națională pentru Combaterea Infracțiunilor din Marea Britanie.

Ordinele prin care s-a dispus să fie înghețate trei conturi deținute de Vlad Luca Filat au fost emise în mai 2018, după ce anchetatorii financiari ai ANC au bănuit că fondurile provin din activitatea ilegală a tatălui său, Vladimir Filat, fostul prim-ministru al Moldovei.

În lipsa veniturilor înregistrate în Marea Britanie, înregistrările HSBC au arătat că conturile și cheltuielile de viață ale lui Vlad Luca au fost finanțate de companii din alte țări, cu sediul în principal în Turcia și Insulele Cayman. Depozite multiple în numerar au fost identificate și în rețeaua de sucursale din Marea Britanie, cu o sumă de 98.100 de lire sterline plătite pentru o perioadă de trei zile.

După ce s-a mutat la Londra în iulie 2016 pentru a-și începe studiile, Vlad Luca a avut un stil de viață extravagant, cheltuind sume impunătoare de bani pentru bunuri și servicii de lux, inclusiv un Bentley „Bentayga” de 200 000 de lire sterline cumpărat de la o reprezentanță Mayfair.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram