Moțiunea de cenzură înaintată de Partidul Socialiștilor împotriva Guvernului Sandu  a trecut de votul Parlamentului. Aceasta a fost susținută de 63 de deputați socialiști și democrați.

Maia Sandu a declarat că lupta se duce între cei care vor să controleze justiția și procuratura și cei care luptă pentru o justiție liberă și corectă. „Voi vreți să vă salvați averile și palatele. Astăzi a devenit clar că socialiștii nu vor o reformă a justiției. Atât timp cât reforma nu i-a vizat pe cei din PSRM au tăcut, atunci când au văzut că există pericolul ca în această listă scurtă să ajungă oameni care nu sunt controlați de Dodon, s-au văzut nevoiți să demită Guvernul”, a declarat Maia Sandu de la tribuna Parlamentului.

„Unde s-au mai văzut democrați care să voteze împotriva democrației și socialiști care să voteze împotriva ajutorului social?”, a întrebat retoric Maia Sandu.

„O să răspundeți pentru această decizie în fața propriilor alegători, a cetățenilor R. Moldova”, și-a încheiat discursul Maia sandu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!