Nemulțumiți de demiterea Guvernului Sandu, membrii Partidului Liberal au creat o petiție online prin care cer demiterea președintelui Igor Dodon. Aceștia îi îndeamnă și pe alții să semneze petiția.

„Partidul Liberal a iniţiat încă în luna ianuarie procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui, înregistrând în Parlament un proiect de hotărâre în acest sens. Din păcate, până acum, demersul liberalilor nu a fost susţinut de alţi deputaţi şi nici Igor Nikolaevici nu a devenit mai loial faţă de cetăţeni în acest răstimp. Dimpotrivă, derapajele anticonstituţionale şi antidemocratice din ultimul timp al acestuia devin tot mai frecvente, fapt care impune Partidul Liberal să iniţieze procesul de colectare a semnăturilor cetăţenilor pentru organizarea unui referendum republican de demitere a preşedintelui Dodon”, explică Partidul Liberal.

Reprezentanții formațiunii sunt convinși că există suficiente circumstanţe care justifică demiterea preşedintelui republicii, printre care: „Încălcarea jurământului pe care l‐a depus în faţa Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, prin care s‐a obligat „să respecte Constituţia şi legile ţării, să apere democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei”.

Inițiatorii acestuia și-au pus ca scop să acumuleze un milion de semnături online. La momentul publicării știrii, petiția avea deja peste patru mii de semnături.

Îl vom contacta mîine pe Igor Dodon pentru a-i solicita o reacție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!