Șeful statului Igor Dodon ar putea obține al doilea mandat de președinte prin votul Parlamentului. Despre aceasta a declarat primarul de Bălți, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” la Jurnal TV.

Dânsul presupune că hotărârea Curții Constituționale (CCM) din 2016 va fi anulată, pentru ca Dodon să ajungă a doua oară în fruntea statului. „Igor Dodon nu mai vrea ca președintele să fie ales direct de către popor, pentru că în așa caz, el nu mai câștigă alegerile niciodată”, a spus primarul de Bălți.

De asemenea, Renato Usatîi este de părere că Igor Dodon va dispune de suficiente voturi în Parlament pentru a obține al doilea mandat de președinte și amintește că până a face alianță cu Blocul ACUM, un astfel de scenariu șeful statului l-a discutat cu fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc.

Amintim că, în anul 2016, CCM a declarat neconstituțională legea prin care președintele era ales de Parlament și a revigorat prevederile Codului Electoral, astfel la alegerile prezidențiale precedente șeful statului a fost ales prin vot direct de către cetăţeni.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!