Directorul Autorității Aeronautice Civile, Octavian Nicolăescu, care fusese suspendat din funcție în luna septembrie pe perioada unei anchete de serviciu, a plecat de la conducerea instituției. Acesta a depus pe 14 noiembrie, la Autoritatea Națională de Integritate, declarație de venit obligatorie la demisie.

Potrivit documentului, Nicolăescu încasa lunar câte 55 de mii de lei. Acesta a indicat în declarația de venit, pentru anul 2019, un salariu net de 558 651 lei.

Octavian Nicolăescu are în proprietate două terenuri, care ar valora peste 300 de mii de lei, un garaj, un spațiu comercial, dar și o casă de 332 metri pătrați evaluată oficial la aproape două milioane de lei.

Familia Nicolăescu deține și două mașini: o „Skoda Kodiaq” nou-nouță cumpărată în anul curent cu 35 400 euro și o „Toyota Land Cruiser”, cumpărată anul trecut cu 62 600 dolari.

Amintim că Octavian Nicolăescu a fost suspendat din funcție în luna septembrie, iar șef interimar a fost numit Alexandru Fiti. 

Ulterior, acesta a declarat pentru Realitatea.md că ministrul Economiei, Vadim Brânzan, ar insista pe demisia sa și s-ar cauta motive pentru a-l îndepărta forțat de la conducerea Autorității Aeronautice Civile. Nicolăescu se adresase cu o cerere pentru anularea ordinului de suspendare din funcție.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!