În ultima zi în funcția de ministru al Sănătății, Ala Nemerenco l-a numit pe fostul secretar de stat la Ministerul Sănătății, Alexandru Voloc, director la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”. Despre aceasta a anunțat fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan, care publicat și ordinul de numire în funcție a acestuia, semnat cu data de joi, 14 noiembrie.

Glavan o acuză pe Nemerenco de lipsă de transparență la minister, dat fiind faptul că funcția nu a fost ocupată în urma unui concurs.

”Recent, o mare “realizare” a fostului ministru Nemerenco a fost anunțată cu mult fast – modificarea Regulamentului privind numirea in funcție (pe bază de concurs) a conducătorilor instituțiilor medico-sanitare publice. Schimbările trebuiau să asigure o transparență și meritocrație maximă în procesul de numire în funcție a conducătorilor, iar cireașa de pe tort era crearea unei comisii care verifică reputația candidatului și decide dacă îl admite sau nu la concurs. Ce să mai?! A ieșit un concurs în stilul fostului guvern, unul absolut neconstituțional, pe care noi cu siguranță îl vom contesta!”, a menționat Ruxanda Glavan.

Reacția fostei ministre a Sănătății, Ala Nemerenco, nu s-a lăsat așteptată. Aceasta spune că l-a făcut director interimar pe Alexandru Voloc, pentru că nimeni nu vroia să asigure interimatul funcției de director la Spitalul de Boli Contagioase.

”Da, l-am numit pe fostul Secretar de Stat Alexandru Voloc în funcția de director interimar la IMSP Spitalul Clinic de Boli Contagioase până la desfășurarea concursului dintr-un singur motiv – la demisia fostului conducător al spitalului, pe timpul încă a fostei conduceri a ministerului, situația a fost atât de critică, încât nimeni nu a dorit să accepte interimatul, ministerul de atunci fiind nevoit să detașeze un vicedirector de la un alt spital pe o perioadă scurtă care s-a cam întins. Având în vedere că funcția chiar și de interimar, este vacantă, deoarece detașarea înseamnă doar asumare de obligațiuni, am considerat că Alexandru poate ocupa acest interimat și are toate abilitățile de a se ocupa cu toate problemele spitalului care sunt majore. Mai departe, conducerea ministerului se va clarifica cu concursul care îl vor desfășura.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!