Membrii noului Cabinet de miniștri și reprezentanții Președinției au lucrat în acest weekend asupra unui pachet social care urmează a fi aprobat până la sfârșitul anului, afirmă șeful statului Igor Dodon.

În cadrul unui briefing de presă, organizat în această dimineață împreună cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, Dodon a enumerat șapte măsuri sociale pe care le vor implementa:

1.Acordarea unui ajutor pentru sărbătorile de iarnă în valoare de 700 de lei pentru 625 de mii de pensionari.

2.Modificarea legii astfel încât pensiile să fie indexate de două ori pe an, începând cu 2020.

3.Majorarea ajutorului pentru perioada rece a anului de la 350 la 500 de lei. De acest ajutor vor beneficia 300 de mii de familii.

4.Modificarea legii astfel încât, în caz de deces al persoanei ieșite la pensie, soțul să-i ridice pensia timp de cinci ani.

5.Majorarea alocațiilor lunare pentru veterani de la 100 la 300 de lei. Beneficiari vor fi peste 20 de mii de persoane.

6.Vor fi majorate indemnizațiile pentru tinerii specialiști din domeniul medical și farmaceutic, care merg în mediul rural, de la 45 mii lei la 120 mii lei, iar pentru cei cu studii medii de la 36 mii lei la 96 mii lei.

7.Majorarea salariilor în sectorul bugetar, în mediu cu 10%. Pentru profesori și educatori vor fi majorate cu 18%, iar pentru asistenții sociali cu 16%.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că Guvernul lucrează contra cronometru și este dispus să conlucreze cu Președinția.

„Nu avem cele 100 de zile și luna de miere. Lucrăm la politica bugetar-fiscală. Avem pentru fiecare lege elaborat grafic pe zile și pe ore când să fie dezbătute în comisii, când să fie votate.  Trebuie să avem legile adoptate cel târziu la 20 decembrie”,  a punctat Chicu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!