/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Dodon anunță șapte proiecte sociale care vor fi aprobate până la sfârșitul anului

missing
18 noiembrie 2019, ora 09:57

Membrii noului Cabinet de miniștri și reprezentanții Președinției au lucrat în acest weekend asupra unui pachet social care urmează a fi aprobat până la sfârșitul anului, afirmă șeful statului Igor Dodon.

În cadrul unui briefing de presă, organizat în această dimineață împreună cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, Dodon a enumerat șapte măsuri sociale pe care le vor implementa:

1.Acordarea unui ajutor pentru sărbătorile de iarnă în valoare de 700 de lei pentru 625 de mii de pensionari.

2.Modificarea legii astfel încât pensiile să fie indexate de două ori pe an, începând cu 2020.

3.Majorarea ajutorului pentru perioada rece a anului de la 350 la 500 de lei. De acest ajutor vor beneficia 300 de mii de familii.

4.Modificarea legii astfel încât, în caz de deces al persoanei ieșite la pensie, soțul să-i ridice pensia timp de cinci ani.

5.Majorarea alocațiilor lunare pentru veterani de la 100 la 300 de lei. Beneficiari vor fi peste 20 de mii de persoane.

6.Vor fi majorate indemnizațiile pentru tinerii specialiști din domeniul medical și farmaceutic, care merg în mediul rural, de la 45 mii lei la 120 mii lei, iar pentru cei cu studii medii de la 36 mii lei la 96 mii lei.

7.Majorarea salariilor în sectorul bugetar, în mediu cu 10%. Pentru profesori și educatori vor fi majorate cu 18%, iar pentru asistenții sociali cu 16%.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că Guvernul lucrează contra cronometru și este dispus să conlucreze cu Președinția.

„Nu avem cele 100 de zile și luna de miere. Lucrăm la politica bugetar-fiscală. Avem pentru fiecare lege elaborat grafic pe zile și pe ore când să fie dezbătute în comisii, când să fie votate.  Trebuie să avem legile adoptate cel târziu la 20 decembrie”,  a punctat Chicu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram