Președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, deputatul Chiril Moțpan, declară că va continua seria de dezvăluiri publice cu o serie de presupuse ilegalități care s-ar produce în prezent la Banca Națională a Moldovei (BNM). Parlamentarul zice că are anumite informații la acest subiect pe care le verifică în prezent și le va face publice ulterior. 

„Acum mă documentez, sunt într-un proces complicat de identificare a materialelor care ar confirma o informație sau alta, nu e atât de simplu din păcate”, a spus Moțpan la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

Mai mult, deputatul zice că va vorbi public și despre subiectul legat de faptul că fostul lider al Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc ar avea o identitate falsă, lucru despre care a vorbit anterior și președintele Platformei DA, Andrei Năstase, informație care nu a fost confirmată deocamdată de către organele de drept.

De asemenea, Moțpan susține că documentează acum și un subiect legat de posibila depășire a atribuțiilor de serviciu a pacificatorilor din zona de securitate.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Chiril Moțpan a declarat că a intrat în posesia unui raport, pregătit de o instituție de stat, în care sunt descrise scheme de evaziune fiscală, protecționism și favorizare a unor acte de corupție în care ar fi vizat noul ministru al Finanțelor, Sergiu Pușcuța. Deputatul a vorbit și despre mai multe terenuri care i-ar aparține noului ministru, spunând că între veniturile pe care acesta le-a declarat și achizițiile funciare există discrepanțe. La rândul său, noul ministru al Finanțelor a declarat că toate informațiile prezentate de deputatul Moțpan se regăsesc în declarația sa de avere și că estimările bunurilor sale, incluse în acel raport, sunt eronate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!