Fostul medic de la Internatul Pshihoneurologic din Bălți, Stanislav Florea, va sta 15 ani după gratii într-o închisoare de tip închis. Curtea Supremă de Justiție a dictat sentința finală în acest caz. Magistrații au respins recursul avocaților învinuitului și au menținut decizia Curții de Apel Bălți, anunță Cabinetul avocatei Doina Ioana Străisteanu.

În martie 2019, instanța de apel l-a condamnat pe Florea la 15 ani de închisoare și l-a obligat să plătească victimelor despăgubiri morale cuprinse între 50 de mii și 70 de mii de lei. Fostul medic a fost încătușat direct din sala de judecată.

Cazul medicului a fost făcut public în februarie 2013 când o femeie pacientă a Internatului Psihoneurologic din Bălți și-a a anunțat rudele că a fost violată de Stanislav Florea. Ulterior, în timpul investigațiilor, au fost identificate alte 15 femei paciente care au declarat că au fost bătute și violate de medic.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!