Procuratura Anticorupție a pornit pe 29 octombrie o cauză penală pe faptul obținerii de către fostul lider democrat Vlad Plahotniuc a celui de-al doilea pașaport al Republicii Moldova, cu o altă identitate. Cauza penală a fost pornită în baza infracțiunii de abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale.

Potrivit legislației, infracțiunea respectivă se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Amintim că președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan, în cadrul ediției de aseară a emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV a declarat că fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc și ex-vicepreședintele PDM Serghei Iaralov ar avea dublă identitate în Republica Moldova. În cazul lui Plahotniuc este vorba de un pașaport moldovenesc în care sunt indicate un alt an și dată de naștere, o altă adresă juridică în Chișinău.

„În luna decembrie Agenția Servicii Publice (ASP) a eliberat câteva pașapoarte, unul pentru Serghei Iaralov, iar altul pentru Vladimir Plahotniuc. Acest lucru este confirmat. Director în acea perioadă era Sergiu Răileanu. Cum s-a reușit într-un regim secret să fie livrate niște documente, inclusiv în baza unor certificare de naștere, eliberate în anul 2017 pe nume false”, s-a întrebat Chiril Moțpan.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!