/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Dosarul Colectiv: Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4 din București ar putea face 15 ani de închisoare

missing
25 noiembrie 2019, ora 17:26

Procurorii DNA cer ca fostul primar de București, Cristian Popescu – Piedone și cele trei funcționare din dosarul ”Colectiv” să primească pedepse maxime, adică de 15 ani, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Dezbaterile finale în dosarul în care sunt judecați patronii clubului, fostul primar al sectorului 4 – Piedone și alte persoane, începe luni. 

Instanţa a finalizat joi cercetarea judecătorească în dosarul ”Colectiv”, urmând ca luni procurorul de şedinţă să citească primul rechizitoriu referitor la Cristian Popescu-Piedone şi alţi funcţionari ai Primăriei Sectorului 4 şi să ceară pedepse pentru inculpaţii din dosar, iar apărătorii să prezinte pledoariile finale în favoarea clienţilor, scrie b1.ro.

În aprilie 2016, dosarul ”Colectiv” a fost trimis în instanță de Parchetul General, inițial la Judecătoria sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti.

Doi ani procesul a fost blocat pe chestiuni de procedură, iar judecătorul desemnat iniţial să se ocupe de acest caz a ieşit la pensie, fiind înlocuit în octombrie 2018 de altul. Noul judecător a promis că va grăbi soluţionarea dosarului, în fiecare săptămână fiind audiaţi zeci de martori şi victime.

În proces sunt judecaţi patronii clubului,  patroana și directorul firmei de artificii, un pirotehnist.

De asemenea, au fost trimişi în judecată fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi din cadrul primăriei, dar şi doi pompieri.

În rechizitoriul întocmit de Parchetul General se arată, printre altele, că patronii ”Colectiv” au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol pirotehnic în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajărilor interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, spumă poliuretanică neignifugată), cu consecinţa producerii unui incendiu în seara de 30.10.2015″.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram