Fondul Monetar Internațional (FMI) este gata să susțină în continuare Republica Moldova doar în condițiile în care Guvernul își va asuma angajamente pentru realizarea reformelor, cele  mai importante fiind cele din sectorul financiar și fiscal și investigarea fraudei bancare. Despre asta l-a atenționat șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan, pe premierul Ion Chicu.

Cei doi oficiali au avut astăzi o întrevedere „pentru a seta prioritățile” pentru viitoarea cooperare.

Premierul a apreciat importanța suportului FMI pentru țara noastră și a exprimat deschiderea în scopul identificării unor noi modalități de a extinde cooperarea între Guvernul Republicii Moldova și FMI, prin intermediul a noilor programe, acțiuni, dar și proiecte de asistență tehnică. Oficialii au făcut un schimb de opinii constructive referitoare la starea economiei naționale, planurile de atragere a investițiilor în țara noastră, dar și perspectivele de creștere a PIB-ului”, se spune într-un comunicat emis de Guvern.

Ion Chicu a discutat cu Ruben Atoyan și despre extinderea programului cu FMI, care expiră în luna martie 2020. O delegație a FMI urmează să vină într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada ianuarie-februarie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!